fbpx

“We zijn bezig met een heel mooi product. Bijna geen waste en duurzaam. En dat is heel belangrijk voor mij.”

Wat we doen

Wij zijn samen de kok voor de chef én de kok voor thuis. Met ons hele team smaakmakers maken we culinaire, koelverse kant-en-klare soepen, sauzen en maaltijden.  Met liefde en vakmanschap bereid. Alleen van de beste ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Duurzaam, en het liefst van dichtbij. Eten met een geweten.

Waarom?

We zijn een kei in het ‘opschalen’. Dat betekent dat we de vertaalslag kunnen maken van koken in het klein, naar koken in het groot. Het schaalvoordeel dat dat met zich meebrengt, terwijl de kwaliteit geborgd blijft, is waarom klanten bij ons aankloppen. Daarnaast brengen we gemak. We zijn een helpende hand in de professionele keuken. Vanuit die rol denken we mee met onze klanten en helpen hen hun omzet te vergroten.

Historie

De historie van de familie van Olphen gaat ver terug in de geschiedenis. Al vanaf 1600 zijn er meerdere generaties met voeding bezig. Familiebedrijf Henri is in 1977 door Harrie van Olphen opgericht. Harrie zag dat slagers veel meer uit hun winkel konden halen door méér te bieden dan alleen vlees. Zo introduceerde hij de pizza bij de slagers. Maar ook quiche lorraine, Provençaals spek en nog vele andere inspirerende ideeën. Na een aantal jaar kwam de eerste vraag van een klant naar koelverse soepen en sauzen. Henri heeft de sprong in het diepe durven wagen en is begonnen met de productie op speciale receptuur. De verse soepen en sauzen werden opgenomen in het standaard assortiment van Henri. Zo is de basis gelegd voor het huidige assortiment. Meer over onze geschiedenis lees je hier.